Logo
Podologie Dommelen
uw voetspecialist
U bevindt zich hier:Home > Inlegzolen

Inlegzolen

Rob Zeijen kan als register-podoloog  een inlegzool voor u aanmeten en maken.

 

  • Een inlegzool heeft onder meer tot doel uw voet op een goede manier te steunen zodat de voet tijdens het staan goed ondersteund / uitgelijnd wordt.
    Als uw voet goed staat is dat het fundament voor een goede stand/houding van uw enkel - knie - heup - bekken - rug - nek - schoudergordel.
  • Verder kan een zool het afwikkelen tijdens het lopen 'bijsturen' zodat er een zo optimaal mogelijke belasting komt van voetgewrichten, -spieren, -pezen en -gewrichtsbanden. En hogerop van knie, heup, bekken, lage rug  en hoger.
  •  Rob Zeijen ontwerpt na alle metingen bij u de corrigerende en/of ondersteunende inlegzool met de computer. Dit ontwerp wordt vervolgens in de allerbeste materialen gefreesd en afgewerkt.

Een inlegzool 'werkt' overigens alleen maar als zo'n zool in goed bij uw voeten passende schoenen zit.
Veel goede (sport-)schoenen hebben van fabriekswege een losse inlegzool die vervangen kan worden door uw maatzool.

Ik kan u een aantal (sport-)schoenenzaken adviseren waar u waarschijnlijk zult slagen voor een goede schoen.


Controle?

Moet ik wel op controle komen?
Als uw klachten op een gegeven moment weg zijn en de voet weer alle dagelijkse- en sport belasting aan kan zonder klachten en ook bij het 'vergeten' van de zooltjes alles goed blijft gaan dan is een controle niet nodig, tenzij u nog vragen heeft.

Als u klachten terugkrijgt bij het niet gebruiken van zooltjes dan is een controle van uw voet en zooltjes na 1 jaar zeker raadzaam. Maak daarvoor zelf een afspraak. Uw voeten worden dan gecontroleerd en ik kan de zool beoordelen, wat betreft materiaal en functionaliteit.
Soms is een kleine aanpassing wenselijk: dan verander ik het ontwerp bij een nieuwe zool, of ik pas uw bestaande zool een beetje aan.

De levensduur van inlegzolen hangt van veel factoren af. Lees verder.............


Veelgestelde vragen over Inlegzolen: lees verder.........

steunzolen. podotherapie